Dossier Hangjongeren

Hangjongeren in De Marken
Het standpunt van D66 inzake hangjongeren is in het algemeen dat "hangen moet kunnen". Een JOP (Jongeren Omtmoetings Plek) kan hen een vast, eigen punt geven waar zij enigszins beschut kunnen rondhangen. Bewezen is dat dan vandalisme en overlast in de buurt afnemen. De plek waar die JOP in een buurt moet komen zal altijd met zorgvuldigheid en in overleg met zowel de jongeren, als de dichtstbij wonende Almeerders moeten worden vastgesteld. En verder afspraken maken en controle op naleving! 22 jan 2004 Lees verder »


Hangjongeren in De Marken

N.I.M.B.Y.

Gelukkig is er een grote overeenkomst tussen de jeugd van nu en veel volwassen Almeerders. We zijn allemaal jong geweest en hebben allemaal wel ‘rond gehangen’!
De discussie over jongeren die rond hangen is een discussie die met enige regelmaat terug komt in de Gemeenteraad en veelal van een emotionele lading wordt voorzien door boze buurtbewoners en ongelukkige jongeren. De één wil ze weg hebben (Not In My BackYard) de ander zoekt een plek om z’n vrienden te treffen. D66 heeft een helder standpunt: rondhangen moet kunnen in Almere!
Wel moet je met elkaar zoeken naar een goed formule. Dit kan volgens de D66 fractie via een simpele werkwijze: breng in kaart welke groepen er zijn, waar hangen ze rond?, maak contact met de groep, inventariseer de wensen, breng de hanggroep in contact met de buurtbewoners, sluit met elkaar een contract af over het gebruik (geluid, rondslingerende blikjes) van de hangplek. Maak de groep verantwoordelijk voor de eigen hangplek en zorg dat de afspraken worden nagekomen. Handhaving dus!
Jongeren zijn niet alleen maar lastig. Ze zijn de toekomst van onze stad. Blijvend investeren in jeugd is wat D66 voorstaat. Heeft u nog suggesties voor de fractie? Stuur een reactie. 22 jan 2004

Naar boven E-mail link


Terug